Return to site

Retro hangulattal várja a nyitást a Sziki

Megnyitották a vízcsapokat Sziksósfürdőn, néhány nap múlva tele lesz a medence, amelynek a karbantartását végezték a napokban. A medencefal és a lépcsők is javításra, festésre szorultak. A május elsejei nyitásra teljes lehet a retro hangulat a Szikin.

Ahogy két hete bezárt a városi műjégpálya, a "jeges" dolgozók egy részét máris a Sziksósfürdő Strand és Kempinghez irányította át a létesítmények üzemeltetője, a Szegedi Sport és Fürdők Kft., így most folyamatosan 6-8 fővel dolgoznak a tervezett május elsejei nyitásig. A Sziki a nosztalgia iránt fogékony fürdőzőknek természetközeli kikapcsolódást ígér - retro környezetben.

Azt azonban a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója, Horváth András is pontosan tudja, hogy mindent nem lehet a retro hangulattal takargatni: a régi, megkopott fürdőre bizony ráfér a folyamatos karbantartás és az új fejlesztések is nagyon hiányoznak a területről. - Komoly tartozásai voltak a Sziksósfürdőnek, ezek nagy része önkormányzati segítséggel rendeződött. Ugyanakkor nagyobb felújításokra - amik egyébként szükségesek lennének - nincs pénzügyi keret. A Szikinek remek adottságai vannak, muszáj, hogy visszakerüljön a megyei fürdőtérképre - magyarázta az igazgató.
A homoki erdőkkel övezett, hatalmas pázsitjával hívogató Sziksóstón még sok munka akad a nyitásig. Április végén közfoglalkoztatottak is érkeznek majd tereprendezésre, és az erdészeti hallgatókat is kivezénylik majd szakmai gyakorlatra, az erdős területeket, horgászhelyeket teszik rendbe.

Már több mint 10 éve, hogy a fürdő egyik partját homokpart szegélyezi, a tavat medencévé szűkítő betonpartot elbontották. A modern kor igényeit kielégítő aquapark élményfürdői és óriáscsúszdái hiányoznak ugyan, de a tómedencében tizenkétszer négy méteres napozóstégen lehet heverészni és kisebb csúszda, strandfoci- és röpipálya is a vendégek rendelkezésére áll. A Sziksósfürdőn élő, évről-évre egyre csak duzzadó helyi lakóközösség pihenését, kikapcsolódását is biztosítani akarják.

A belépőjegy árak sem emelkedtek a tavalyihoz képest: a felnőtt tikett ezer forintba kerül. Az év elején halászati jogot kaptak a Sziki melletti horgásztóra, elkezdték ennek a rendbe tételét is. Az első haltelepítéseket már le is bonyolították, április végén újabb következik. Ezzel párhuzamosan elkezdik a jegyek és bérletek értékesítését, az éves bérletért 20 ezer forintot kell fizetni. Egy-két horgásszal mi is szóba elegyedtünk, ők ugyan akkor nem fogtak halat - mondták, de találkoztak mellettük olyan sporival, aki majd 4 kilós pontyot emelt ki.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly