Return to site

Vadkerti Attila már a kispad felé menet tudta, hogy vége

Már a kispadra leülve tudta, hogy véget ért a kézilabda-pályafutása Vadkerti Attilának, aki április elején keresztszalag-szakadást szenvedett.

A MOL-Pick Szeged korábbi csapatkapitánya az FKSE Algyő-Ózd NB I/B-s mérkőzésen sérült meg. A játékteret ugyan a saját lábán hagyta el, de azonnal tudta: nagy a baj.

"Egy lábon leugráltam, és amíg leültem a padra, egyértelművé vált bennem, hogy ezzel itt vége is lett a kézilabda-pályafutásomnak - nyilatkozta Vadkerti az M4 Sportnak. - Volt már korábban egy ilyen sérülésem, és tudtam, hogy az az érzés, amit éreztem abban a pillanatban, az olyan súlyos és komoly volt, hogy valószínűleg nem tudom folytatni."

A 112-szoros válogatott "Körte" sikeres pályafutást zárt le: a válogatottal negyedik lett a londoni olimpián, a Szegeddel pedig magyar bajnoki címet és kupát is nyert, 2014-ben pedig elhódította az EHF Kupát. Arra pedig különösen büszke, hogy van egy olyan aranyérme, ami még legjobb barátjának, Ilyés Ferencnek sincs, ez pedig a tavaly szerzett NB I/B-s bajnoki címe. "Mindig egy lépéssel előtte járok, és ő még messze is van attól, hogy ilyet nyerjen."

A 35 éves Vadkerti Attila továbbra sem szakad el a kézilabdától, hiszen tavaly nyár óta a másodosztályban szereplő PC Trade Szeged KKSE női csapatának stratégiai igazgatója, ahol komoly célokat fogalmaztak meg: egy stabil utánpótlással rendelkező élvonalbeli csapatot szeretnének kialakítani.

 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly